Trumpoji forma

Christmas ornaments - design Prairie Schooler

Niekada tokių smulkių dalykėlių nesiuvinėjau, o šįkart nusprendžiau pamėginti ir prisijungti prie merginų, kurios prieš Kalėdas jų priruošia daugybę. Ir pačios džiaugiasi, ir dar artimuosius nudžiugina originalia dovanėle. Tokie paveiksliukai vadinami kalėdiniais ornamentais, bet yra ir tema, ir turinys, ir palinkėjimas (ko kartais pritrūksta didelės apimties darbuose). Siuvinėjau labai greitai, vakare per kokį filmą ar serialą galima ir pradėti, ir pabaigti, apėmė labai džiugi ir šventiška nuotaika. Čia tai jau nebereikia graužtis, kaip ilgai viskas trunka. Gal atsibodo man tie dideli, rimti darbai, kurių pabaigos nematyti ir norėjau kažko lengvo, linksmo, greito. Tokios pertraukėlės, pokšto. Panašūs jie man į kalėdinius meduolius gavosi. Tik nevalgomi. Svarbiausia, kad darbas su tais paveikslėliais nespėja atsibosti - todėl labai tinka tiems, kurie visą laiką ieško naujų įspūdžių arba neturi laiko. Užbaigiau paprasčiausiu būdu, nenorėjau ypatingai puošti, nes paveikslėliai ir taip pakankamai puošnūs, ryškūs, man jau nebetiko nei nėriniai, nei dekoratyvinės juostelės prie jų.
Šiuos paveiksliukus galima ir ant darbo stalo pasistatyti, ir pasikabinti ant eglės šakos, papuošti kambarį ar poilsio vietą. Supratau, kad tokių mažų paveikslėlių ateityje siuvinėsiu daugiau. Gražūs jie man kaip posmas poezijos - viskas pasakyta keliais žodžiais. Visų ornamentų dizainas - Prairie Schooler, tik besmegenis iš Glendon Place. 

Christmas Ornaments - Prairie Schooler and Glendon Place design.
Man pačiai labiausiai patinka meškutė.
O šiaip. Atviručių nemėgstu nuo vaikystės. Nežinau, ką su jom daryti. Išmesti gaila. O kur jas dėti? Sveikinimo žodžiai ant tų attviučių dažniausia irgi tokie nuspėjami, bet kaip ten sakoma apie dovanotą arklį? 



Komentarai

Populiarūs įrašai