Sveiki atvykę į Rojų! /Welcome to Paradise!

Beveik baigiau naują samplerį. Pradėjau pernai, metų pabaigoje, užtrukau apie tris mėnesius.Jau seniai šį Rojaus sodą žadėjau Benediktui, bet vis atidėliodavau, buvau pradėjusi keletą kartų ir neįsivažiuodavau. Šį kartą tema labai atitiko mano nuotaiką, tad išsiuvinėjau be pertraukų kitiems rankdarbiams, įtraukė. Naujienos tokios, kad pirmą kartą siuvau samplerį ant smulkiausios aidos 20 count, atitinka 40 count liną, bet galėjau siuvinėti daug lengviau nei ant lino, puikiai matėsi skylutės, nepavargdavo akys ir nereikėjo nei akinių, nei padidinamojo stiklo. Paprastai ant 40 count lino jau viskas liejasi akyse ir be akinių nieko neišeina. Tokie pliusai. Na, o prie neigiamų dalykų priskiriu abejones, ar rezultatas pasiteisino. Iki šiol neradau atsakymo, gražu ar galėjo būti ir gražiau, jei medžiaga būtų lygiai austa, be skylučių. Atsakymo taip ir neradau. Na, geriau matančios siuvėjos turbūt rinktųsi liną. O aš paeksperimentavau, ir bent jau darbo metu buvau patenkinta, galėjau siuvinėti labiau atsipūtusi. Iš toli, žinoma, nematyti, ant ko išsiuvinėta, bet linas, ypač sendintas, man visada atrodė tauriau. 
Parašiau visiškai kitą įrašą virš Adomo ir Ievos, tad ir paveikslėlio tema iš karto pasikeitė. Vietoje prarasto rojaus atrastas rojus. Angliški įrašai originalioje schemoje man netiko ir visai neatitiko tų minčių, kurios lydėjo dirbant prie šio paveikslo. Spalvos irgi nesužavėjo. Spalvų pakankamai daug, bet dermės tarp jų mažiau nei tikėjausi. Kodėl paukščiai mėlynais, žaliais ir raudonais sparnais,  raudonais ir žaliais pilvais?  O žmonės ir liūtai tikroviškų spalvų? Kodėl žirafa raudona? Na, žaidimą spalvomis galiu suprasti, bet man pasirodė, kad spalvos neitin darnios. Gal šilkiniai NPS siūlai geriau dera? Ir dėl to kalta netiksli konversija į DMC? Bet kokiu atveju šios pastabos tik smulkmenos, gal pati nežinau, ko noriu. Nežinau ir kaip rojaus sodas atrodė iš tiesų. Gal kas žino?
Labiausiai patiko du povai, melsvas ir rausvas, ir medis, kuriame tupi daug paukščių, po vieną ant kiekvienos šakos. Galvoju, kad povus dar pakartočiau, išsiuvinėčiau atskirai, kokie gražuoliai, gal pagaminsiu iš jų mažus magnetukus šaldytuvui. 

Paradise Lost. Plum Street Samplers. DMC threeds. Aida 20 count.

Paradise Lost. Plum Street Samplers. DMC threads.Aida 20 count.


Komentarai

  1. Рукоплещу! Браво! не часто можно увидеть этот Рай законченным... я тоже его шью, но еще очень мало вышито...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Вышивала три месяца по вечерам, наверно, это было быстро и легко. Не могу вышивать по сложным схемам, никак их не разберу. HEAD и Dimensions уже и не думаю заканчивать. А самплеры всегда радуют - и процесс, и результат...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai